boven

Het is leuk een reactie van u te ontvangen.  (mag kort zijn)

Stuur mij een mailtje met vermelding: gastenboek.

Hartelijk dank.

 

marc.meysmans@telenet.be

 

 

terug naar :  startpagina  -  luchtfoto en info  -  maak uw keuze

 

 

 

 

 

TIP:

druk op F5 of  "vernieuwen" om de laatste updates te ontvangen

Er is minsten één update per maand

 

afzender bericht               2007          2008         2009         2010         2011         2012  
Danny en Ondina
16/7/2007

Hallo,
Dit is een prachtig initiatief . Iedere Mechelaar kent wel iemand die in het boemekot gewerkt heeft . Deze site staat bij mijn favorieten. Heb je al gedacht aan t regionale beeldbank zij zullen zeker blij zijn met deze foto’s www.beeldbankmechelen.be 
Groetjes

Bedankt voor de leuke reactie.  Ik zal zeker eens contact opnemen met de beeldbank, hoewel ik niet weet of ze interesse hebben in deze 'recente' geschiedenis.
Haesaerts, G.
22/7/2007
Geachte,
vanmorgen fietsten mijn echtgenote en ik langs de vaart en wat zag ik staan, het bordje boemekot. Thuis gekomen de website tevoorschijn getoverd. Mijn verwondering was groot. Ik heb in Mechelen gestudeerd en reed er regelmatig voorbij, maar heb nooit geweten dat dit het fameuze "boemekot" was.
Gefeliciteerd met deze zeer mooie website. Het is een brok Mechelse geschiedenis. Bij mij op het dorp was er iemand die daar een ontploffing meegemaakt heeft en daardoor werkonbekwaam geworden was. Deze persoon is dit jaar overleden. Hij werd aangereden door een auto.
Ik woon in Schiplaken.
Succes verder met deze brok geschiedenis.
Mvg.
 

Deze man heeft echt geen sjans.
Er is inmiddels meer info over deze man gekomen: zie 3 berichten verder bij Swinnen Stijn, 2e link.

Luc Van Asch
24/7/2007
't Was altijd al een beetje benauwd om als kind voorbij het 'boemekot' te lopen, fietsen (maar nooit slenteren!, je wist immers maar nooit).  Wat anders om nu rustig de site te bekijken en te genieten van de, sommige echt wel heel mooie, foto's. Het geheel is leuk, fris en wat een tof initiatief.
De serie van de 'klein huizekes' vond ik toch het meest aangrijpend.  Foto-emo!
'k Zal met plezier de site aanbevelen bij mijn vrienden.
Bedankt Marc.
Schoon-broerke !
Paul
Fotoclub Rooigen vzw
24/7/2007
Ik ontdekte de site via Luc Van Asch. Leuke foto's van vergane glorie. Voor vele arbeiders wellicht nostalgische herinneringen. Kleur, vormen en patronen hebben me aangenaam verrast.
Met vriendelijke groeten,
 
Swinnen Stijn
6/8/2007




bericht over ex-werknemer >>
Albert Van Camp
Beste Marc
alvast proficiat met het hele leuke initiatief om een website over het 'boemekot' te maken. Heb alvast een foto van je bordje genomen; waarop reeds een goeie reactie is gekomen:
http://www.flickr.com/photos/anendel/1002117866/comment72157601242815875
http://boortmeerbeek.org/2007/02/05/beireke-van-schiplaken-is-niet-meer/
Nu nog een berichtje op mechelen.blogt.be en dan krijg je hopelijk nog meer bezoekers.. Nog veel succes!
Met vriendelijk groet,
Heel leuk, bedankt voor uw initiatief !!
Ben onder de indruk van uw foto's op flickr.
Schillemans Theo
(ex-werknemer)

8/8/2007

 

Hallo.
Ik ben als voorlaatste arbeider , na 29 jaar dienst ,het boemekot verlaten.Regelmatig ga ik gewoon nog eens kijken .Als je er zolang gewerkt heb dan word het een stuk van je leven.Ik mis nog altijd mijn vrienden en de geweldige sfeer die we er hadden.Spijtig genoeg komt het nooit meer terug..Ik zal zoveel mogelijk oud boemekotters laten weten dat er een website bestaat.Groetjes van wege den Theo

(zie inzendingen en extra's)
"arbeiders vertellen"

Ik ben blij met de eerste reacties van levende ex-"boemekotters",

Janssens Paul
(ex-werknemer)

8/8/2007
mooi gedaan
ik heb er tot de laatste dag in produktie gewerkt
mis mij collegas nog altijd en kom soms bij andere ex prb ers en zij hebben toch ook heimwee naar het boemekot.
bedankt .
het is gelukkig nog geen uitgestorven ras :-)
Ludwig Aerts
(ex-werknemer)
14/8/2007
Dag Marc,
Toevallig kwam ik vanavond langs de vroegere site van het Mechelse boemekot( dat echter nergens meer te bespeuren was) en las het plakaatje van Uw website. Het bordje van het bedrijf Belgium Forge ( de overnemer van de beruchte werkplaats 50, het warme stampen) hangt er nog steeds had ik gezien.
Ikzelf ben daar beginnen werken op 13 april 1982 in de "Verson" ( zie foto1 op de website bij Oude foto's ) tot en met 17 juli 1990 ( de datum van de faling ). Daarna ben ik overgenomen door Belgium Forge op 20 augustus 1990 waar ik dan op 28 februari 1991 een zwaar arbeidsongeval heb voorgehad waarbij mijn rechterhand tussen een smeedpers van 400 ton ( de afbraampers die naast de 1300 ton stond )  is terecht gekomen en mijn 5 vingers werden afgepletterd. Ik ben daarna per helikopter naar Luik vervoerd waar mij een 30 uren operatie te wachten stond en al mijn vingers terug aangehecht konden worden. Na een revalidatie van ruim 2 jaar heb ik dan het werk hervat bij Belgium Forge aan diezelfde smeedpersen tot en met 5 november 1993 waar ik dan een C4 kreeg van de Heer Paul Verbeke( de directeur ) met de vermelding : economische werkloosheid, aangepast werk was er zogezegd niet.
Het deed me plezier dat er een website bestond over het Mechelse boemekot( alhoewel dat de vakbond dat niet zo graag hoorde). In het gastenboek zag ik al een bekende naam zoals Theo Schillemans. Ex werknemers mogen mij altijd mailen op -- en ik hoop dat we met zoveel mogelijk werknemers eens een bijeenkomst konden organiseren.
Met vriendelijke groeten,
 

 

 

 

Na zulk zwaar ongeval de vijand toch weer tegemoet treden vind ik wel moedig.

Als er een aantal mensen mekaar weer terugvinden via deze site geeft mij dit een bijkomend stukje voldoening, hier hoopte ik op.

via Luc Van Asch :
bedankt voor de fototip van het "boemekot" ; intussen heb ik de foto's al bekeken ; vooral de leuke commentaar bij de foto's vond ik goed ; wat maakte men in het boemekot eigenlijk ? (blijkbaar had men een pers nodig) ; wens uw schoonbroer proficiat met zijn originele foto's !   
zomergroeten,  Geert

Foto's zijn schitterend, merci voor de tip. Proficiat aan uw schoonbroer !!!
Vakantiegroet, Bart
 
Benny BOSMANS
18/9/2007

(krantenartikels ontploffing)
Beste,
Bent U geïntresseerd in artikels van de ontploffing van het boemekot in 1966 waarbij mijn vader omgekomen is?
Met hoogachting,
Bedankt voor de artikels ! Een brok duistere geschiedenis die onlosmakelijk aan het Boemekot verbonden is.  Ik maak ze klaar om aan de site toe te voegen
(zie inzendingen en extra's)
Kevin De Munter
15/10/2007
Geachte,
Ik ben Kevin De Munter laatstejaarsstudent print-journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Eén van onze opdrachten dit jaar bestaat uit het maken van een onderzoeksreportage. Het onderwerp hiervoor mochten we zelf kiezen en via een familielid kwam ik terecht bij 'Het Boemekot'. Het is bijzonder jammer dat zo'n stukje Mechels erfgoed verloren is gegaan en daarom zou ik er ook graag mijn reportage over schrijven. Het verhaal van het Boemekot in het algemeen dus, de explosies die er geweest zijn, wat er gebeurde in tijdens WOII, de verhalen van oud-werknemers, ...
 
Ik heb al wat research gedaan en kan al terecht voor een interview bij de voormalige baas van het Boemekot, Paul Verbeke, maar ik ben ook nog op zoek naar arbeiders van de voormalige munitiefabriek. Zou u me eventueel aan hun gegevens kunnen helpen?  Verder ben ik ook wel benieuwd naar uw band met de fabriek, want u heeft echt veel werk in die website gestoken.
Indien u me kan helpen, ook met de foto's en eventuele documentatie, zou dat fantastisch zijn.  
Alvast bedankt voor uw reactie.
Mvg,



 

 

 

 

We spreken eens af.

(zie inzendingen en extra's)

"Kraanman"
31/10/2007
Ik ben een van de kraanmannen die het boemekot afgabroken heb .Dikke proficiat met de mooie fotos.  
Luc Moelants
(ex-werknemer)
10/12/2007
Heel erg bedankt dat jij ons de kans geeft om enkele fotos te bekijken van wat ooit , in het Mechelse , een begrip was .
Na 27 "werk" jaren werd ook ik op straat gezet .
Om 12 uur 55 nog staan te werken en om 13 uur had ik mijn CV vast .
Het enige wat "mijnheer directeur" wist te zeggen was dat hij er toch voor gezorgd had dat wij er al die jaren kunnen werken hebben .
Dat wij goed werk geleverd hebben , dat kon nooit gezegd worden .
Wij hebben er heel rotte jaren gekend , maar ook heel veel toffe en ja " het is pas als je iets niet meer hebt , dat je beseft wat je mist " .
Met deze wil ik de toffe ex - collegas bedanken .  
Mvg ,
 
 

terug naar :  startpagina  -  luchtfoto en info  -  maak uw keuze      

naar boven
Marc Van Noppen
18/01/2008

Beste,
Ik ben wel niet van Mechelen maar kom er wel werken, bij De Lijn in de Motstraat. 's Middags ga ik regelmatig joggen langs de vaart en pas vandaag kwam ik via een collega te weten (hij zag het bordje "boemekot" staan) dat de gesloopte gebouwen die van het munitiefabriek waren. Ik ben even verder dan het "boemekot" gaan surfen en vond volgende link: http://www.hbvl.be/dossiers/-e/eeuw/1966/1966_0.html
Foto vijf en zes staan in verband met de ontploffing. Het is een kleine bijdrage, maar wel met plezier.
Vriendelijke g
roeten.

2008

Wauthier Annick
13/05/2008
(dochter van ex-werknemer Paul Wauthier)
Geachte Heer,
mijn vader Paul Wauthier heel lang in het boemekot gewerkt als magazijnier. Wij, mezelf en mijn broers en zus, vonden het heel plezant om ons vader op te halen aan de grote deur. Ofwel gingen we tijdens de vakantie zo rond de middag tot aan het bureautje van hem, gelegen aan de achterkant van de fabriek, om hem een zoentje te geven. Nu zien we alleen maar nog het bordje met de vermelding van de website(alhoewel deze bijna niet meer te zien is door het onkruid). Ook vonden we plezant om de werknemers die naar huis terug keerden, (en meestal waren dit waalse werknemers) haastig om hun trein te nemen hen een goede ries toe te wensen. Regelmatig stopte er vrachtwagens en belden aan met de vraag" waar vind ik PRB" en dan legde mijn mama de weg uit. Veel mensen wisten niet dat de echte naam van het Boemekot PRB ( POUDRE REUNIE de BELGIQUE) was. Spijtig genoeg is mijn vader verleden jaar gestorven. Hij zou zeker met veel heimwee naar de site gekekn hebben en waarschijnlijk zou hij U veel anekdotes kunnen geven. Ik wens U nog veel succes met de site en ik ga zeker met veel plezier regelmatig de site bekijken uit de verloren glorietijd van het BOEMEKOT
Hartelijke groeten
Ik heb regelmatig met uw vader gesproken, hij woonde in mijn straat, maar ik wist niet dat hij in het Boemekot gewerkt heeft; een gemiste kans.
Erwin Van Goethem
11/06/2008
(zoon van ex-werknemer
Jozef Van Goethem
+ andere familieleden)
Hallo,
Knap initiatief.  Mijn vader heeft bijna heel zijn cariëre doorgebracht op het bommenkot, alsook mijn moeder, broer, schoonbroer, oom en enkele neven. Ikzelf heb tijdens mijn middelbare studie stage gelopen op het "bommenkot". Mijn vader (Jozef Van Goethem) was tevens bij de zwaar gewonde tijdens de ontploffing in '66. Ikzelf was toen zeven maar herinner mij de toestand alsof het gisteren was. Mijn vader, moeder en broer zijn ondertussen overleden. Bij het bekijken van de foto's en de herinneringen kreeg ik het wel even moeilijk. Ik denk dat voor vele mensen, die nauw betrokken waren bij het boemmekot, deze site toch enige emotie zal teweeg brengen.
Ik heb nog krantenknipsels ivm de ontploffing in het boemmekot, welke nog niet op je site staat.  Indien je interresse hebt mag je altijd en copie nemen of eventueel het artikel in scannen.  Als zoon van een toenmalig arbeider kan je begrijpen dat ik het krantenknipsel natuurlijk niet weg geef.
Groeten.
Bedankt voor het artikel en de brochures.  Er is voor jullie een hele familiegeschiedenis aan verbonden denk ik.
(zie inzendingen en extra's)
Koen Tampere
12/08/2008
Beste, 
schone site... heb van de foto's genoten...
een dagelijkse passant van 't boemmekot...
mvg,
 
Goovaerts Louis
(ex-werknemer)
20/08/2008
Lang gezocht en toch gevonden.
Ik was in de fabriek aanwezig op het ogenblik van de ontploffing.Ik was er onderhoud electrieker en samen met mijn ploegmaat, de Hongaar Janos Antal waren wij nog vijf minuten voordien aan " de paardenmolen " om de temperaturen van de kuipen te controleren.Ik heb daar in mijn leven nog dikwijls over nagedacht.Langs deze weg de beste groeten aan alle vroegere medewerkers.
Er is een ding wat mij een beetje stoort en dat is de naam " Boemenkot". Tenslotte hebben  veel mensen jarenlang hun boterham verdient in PRB Metalurgia.
5 minuten; een wereld van verschil.

Ik merk dat voor enkele mensen "Boemekot" een negatieve bijklank heeft. Uiteraard is dat niet zo bedoeld, maar in de volksmond is de fabriek zo het beste bekend.
(zie inzendingen en extra's)
"arbeiders vertellen" 

Wannes Vanderhoeven
21/08/2008
Beste,
Via een reactie op mechelenblogt.be kwam ik op uw site terecht.
Proficiat voor deze prachtige realisatie!
 
Wannes Vansina
(Het Laatste Nieuws)
28/08/2008
Beste Marc 
Het artikel over de website over het Boemekot staat vandaag in de krant.
Groeten
Wannes Vansina   journalist Het Laatste Nieuws regio Mechelen-Lier
 
Willy Van Roosbroeck
(ex-werknemer)
28/08/2008
HelloMarc,
Ik ben Willy Van Roosbroeck (tiknummer 4987) ook ex-werknemer van 1976 tot juni 1990 (juist voor de sluiting).  Ik ben er begonnen in atelier 30 bij de montage. Daar was Julien De Cree toen afdelingschef.  Na ongeveer anderhalf jaar kwam er een plaats in atelier 90 (klusjesdienst). Ik heb er veel vrienden gemaakt en ik denk dat heel veel mensen mij beter kennen als Willy Coca-Cola. Dagelijks ging ik de drankautomaten vullen en wekelijks de vuile kledij ophalen in de verschillende ateliers. De bedrijfsfeestjes en voetbaltornooien waren telkens een gezellige dag om met andere werknemers eens terug te blikken naar het voorbije jaar. Ik heb zeer goede herinneringen aan mijn laatste chef Edmond Jannes. Een baas uit de duizend, steeds goed gezind en zeer sociaal. Door hem werd er ook iedere maand een tombola ingericht waar de ateliers, die zonder ongevallen de maand waren doorgekomen, mee mochten dingen naar 15 prachtige prijzen. Waar is de tijd dat ik donder mijn ronde deed voor de automaten en dat ik toen rondging voor het spel met het reservegetal van de lotto bijna alle nummers waren zeker dubbel bezet en andere nog meer.
Ook toen de hete zomer van 1976 zal ik niet vergeten, we mochten om de twee uur 10 minuten pauze nemen en zweten dat we deden.  Aan de montageband  werd zeer intens gewerkt met een vaste vriendengroep die alles voor mekaar deden zelfs als er iemand zich niet goed voelde (kater).Ik zou enkele mensen willen bedanken voor hun vriendschap al die jaren. Als eerste Edmond Jannes mijn direkte chef, Julien de Cree atelier 30, François De Rijck (brigadier), Louis Baetens (brigadier), Ronny Brabants, Leo De Kunst, Ronny Serneels, Fons Verschaeren, Fonske Schallenbergh (ex collega's), Pierre Deronghe, Ronny Van Velthoven, Rik, Joske (de Limburger) van atelier 30, Bert en Leo Jannes van het magazijn, brigadiers Patrick, Pol en Paul van atelier 41 (DST), Harry Van Crombruggen (chef Atelier 40 draaierij), Cornel en Jef Bosmans van de vakbond, Paula, Lia en Francine van de keuken, Daniel van de refter en nog vele anderen die ik vergeten ben op te noemen maar zeker niet echt vergeten ben.
Als ik nog iets vindt (misschien mijn laatste loonfiche) dan zal ik dit zeker inscannen en doorsturen.  Hopelijk komen we zo nog eens in contact met oude collega's.  Zij die me wensen te mailen, dat kan via
Nog veel succes
 
Frans De Schauwer
02/09/2008
Ik woon al 35 jaar in Mechelen en daarvoor in Bonheiden, dus ken ik ook het bekende ' Boemekot'. Zelf heb ik er nooit gewerkt, maar toen ik onlangs met de fiets langs de vaart reed was het wel even schrikken bij het zien dat er niets meer stond dan alleen een bordje met het opschrift www.boemekot.be. Eigenlijk is dit wel een goed idee, zo blijft dit bedrijf bestaan voor wie er leuke herinneringen aan heeft.
mvg,
 
Katja Groenwals en
Walter Groenwals
(ex-werknemer)
05/09/2008
Geachte Heer Meysmans, 
Mijn pa, Walter Groenwals (°28/12/1942), heeft het artikel in de krant gelezen over uw activiteiten rond het 'boemekot'.  Mijn ouders waren oorspronkelijk van het Waasland afkomstig en kwamen in 1968 in Mechelen wonen. Mijn pa ging in de Metallurgia werken. Ze waren veertien dagen getrouwd toen het de lucht invloog. Hij kon onder een tafel duiken en kan het nog navertellen. Al wou hij dat jarenlang niet. Mijn pa wou toenertijd hier niks over lezen of zien. Heeft nog lang nachtmerries gehad van de verkoolde lichamen die hij heeft gezien, de paniek, de horror van een ramp van die omvang.  Voor mij is alles altijd heel irreëel gebleven. Aangezien mijn pa alles toenertijd wegsmeet, weet ik nog steeds niet precies wat er is gebeurd. Later begon hij er toch over te praten en had hij spijt dat hij niks meer had van die tijd.Hij heeft nog geen internet. Maar wil wel graag contact met u. Zijn telefoonnummer is   te Mechelen.  U zou mij een enorm plezier doen mocht u hem contacteren. Ik denk dat jullie daar allebei wel iets aan zouden hebben.
Hoopvolle groetjes,
Ik heb zelf niet in de fabriek gewerkt en de meeste documentatie van de site is niet in mijn bezit. Ik kan uw vader weinig bieden denk ik.  Het lijkt mij beter dat uw vader bij familie de site kan bekijken en in het gastenboek kijkt of hij ex-collega's herkent.  Ik zal hem met plezier met hen in contact brengen.
Jo Vanden Bossche
12/10/2008
Hallo Marc, 
Tijdens onze laatste bijeenkomst bij Sara en Jonas vertelde je mij over uw fotoreportage van het "Boemekot". Ondertussen was het een beetje in de vergeethoek geraakt, maar vandaag kwam ik toevallig op uw site terecht. Met veel interesse heb ik hem helemaal bekeken. Ik kende deze fabriek eigenlijk niet echt, maar door de geweldige foto's heb ik toch een mooi beeld gekregen van dit stuk industriële archeologie in Mechelen.
Nogmaals, ik vind de foto's sprekend en knap. Spijtig dat we niet eerder van het bestaan van deze fabrieksresten afwisten. Het zou een prachtig decor geweest zijn om met onze fotoclub eens langs te komen en ons uit te leven (op fotografisch vlak natuurlijk).  Nog veel succes met dit project.
Beste groeten en tot ziens,
 
Guido Mariën
(ex-werknemer)
19/12/2008
Hallo Marc,
Ik ben Guido Mariën, 51 jaar,  en ik heb bij PRB gewerkt van 18/08/1975 t/m 31/12/1987.  Ik ben begonnen in een loods aan Hanswijk de Bergth in Muizen.   (...)  Ik ben dan samen met een 4-tal collega’s overgeplaatst naar Hanswijkvaart 77.  Ik kwam terecht bij de Thermische Behandelingen (afdeling 20).  (...)  En na een paar dagen heb ik mijn overplaatsing gevraagd  en gekregen in de draaierij (afdeling 40, leiding van Jos Vermeulen). En daar had ik het wreed naar mijn zin.  Nu, dat heeft niet lang mogen duren  want op 10 januari  ’76 was ik slachtoffer in een weekendongeval.  Ik ben 14 maanden buiten strijd geweest en ben vrijwillig terug gaan werken (je bent jong en je wil wat).  (...)  Een paar dagen later heb ik dan thuis bericht gekregen dat ze voor mij een zittende job hadden bij de Kwaliteitsdienst (afdeling 97, leiding van Warre Boone) en daar ben ik op in gegaan.  (...) Daarna ben ik overgegaan naar productie controle van de “Conekes” in afdeling 10.  (...)  De laatste  3 jaar werkte ik als kwaliteitscontroleur  in de Stampage zelf.  In 1987 voelde je dat het einde van PRB in zicht was en na veel overwegingen heb ik in december de firma verlaten (had ik toen geweten dat de Stampage PRB zou overleven dan…).  (...)  Aan mijn sleutel van de voordeur hangt nog steeds de sleutelhanger van PRB, een in leer gestikte lap met de vermelding “PRB Mechelen, VEILIGHEID 1981”, en aan de achterkant   “Dank u voor uw inspanning”.    PRB was een veilig fabriek die regelmatig de prijs kreeg als de veiligste firma van arrondissement  Mechelen en Turnhout.  In de 12 jaar heb ik maar 1 dodelijk ongeval gekend en dat was in afdeling 10.  Een moersleutel was beneden in de kelder van een pers gevallen en een arbeider was  zinnens hem te halen.  Hij is vermoedelijk bedwelmd door de gassen en met zijn gezicht in de olie gevallen en olie ingeademd.  Hij is kort daarna overleden.  (...)
PRB was mijn eerste werk en mijn langste werkgever, dus dat wil wel wat zeggen.  Het doet me dan goed om nog eens van je vroegere collega’s te horen en hun relaas te lezen.  Hun namen ben ik grotendeels vergeten maar uit hun verslag kan ik de persoon nog levendig voorstellen, vergeten doe je ze niet.
Groeten, 
Het uitgebreide relaas van Guido is te vinden bij
(zie inzendingen en extra's) "arbeiders vertellen" 
 

terug naar :  startpagina  -  luchtfoto en info  -  maak uw keuze      

naar boven
Croonenborghs Karel
(ex-werknemer)
10/2/2009

Beste, 

Ik heb bij PRB gewerkt van 1970 tot 1980. Het was een bedrijf waar je de stiel nog kon leren.  Eerst begonnen in at.40 bij Vermeylen, daarna in at.86 Bij Plasman. Eddy was de voorman in de ene ploeg en Jul in de andere ploeg.  Ik heb er vele mooie herinneringen aan.  Met de bus uit de Kempen reden we elke dag naar Mechelen.

Croonenborghs Karel

Geel

2009
Egied Rossiau
(stadsgids)
15/3/2010
Beste,
Proficiat!
Dit moet bewaard worden.  Het is (industrieel) erfgoed.
2010
Robert Verstrepen
(ex-werknemer)
15/1/2011
Beste Marc Meysmans,
heb nu pas uw site leren kennen via flickr.  Laat me eerst zeggen dat ik eigenlijk niet of niet meer weet wie je bent maar wil toch mijn steentje bijdragen aan uw prachtig initiatief.  Mijn naam is Robert Verstrepen en ben beginnen werken in het toenmalige Metallurgia op 13 juli 1964 bij de elektriekers. Mijn eerste tiknummer was 140, waarvan ik het pasje nog altijd bezit. Ik kwam toen recht van de school en was nog geen 17 jaar oud. Toen de fabriek ontplofte was ik bij het leger in Duitsland. Misschien heeft die legerdienst wel mijn leven gered want zoals u wel zult weten waren die "van den onderhoud" overal in de fabriek te vinden. Ik heb er uiteindelijk ook gewerkt tot die laatste dag in 1990 na een loopbaan van 26 jaar. Met mijn vriend Jef Kinnart worden nog dikwijls herinneringen boven gehaald. Ik hoop dat nog vele ex-collegas de weg naar de website vinden, behalve onze vriend Karel Alenbergh die op 4 december 2010 spijtig genoeg overleden is. 
2011

 

 

 

link met Karel Alenbergh
zie 15/4/2012

Yannick Clukkers
1/2/2011
Beste,
Ik ben student journalistiek aan Lessius Hogeschool Mechelen en zou graag een radioreportage maken over de ontploffing van het Boemekot.  Ik vroeg me af of u contactgegevens hebt van de mensen die getuigen op de website. Ik zou werknemers willen interviewen en ook brandweermannen of ambulanciers, moest u daar ook gegevens van hebben.
Met vriendelijke groet,

ik speel je vraag door aan de ex-werknemers

(zie inzendingen en extra's)

Jan Van Rompaey
21/11/2011
Beste, 
Iemand raadde me vadaag aan om de site eens te bezoeken.  Over de ontploffing en daarna komen bij mij toch nog vage herinneringen op.  Ik werkte op het belastingkantoor aan de Gr.van Egmontsraat te Mechelen toen kort na de middagpauze in de stad het geluid van aanrukkende ziekenwagens angstwekkende vormen aannam.
Toen we hoorden wat er gebeurd was, sloeg mijn chef, Frans Uytterhoeven, in paniek. Een zeer naaste familielid werkte namelijk in het boemekot.  Ik heb hem toen met mijn auto ter plaatse willen brengen.  Maar we werden tegengehouden door politieagenten.
Dan maar vanaf de vaart te voet naar de Zeutestraat.  We klauterden over de bakstenen van de uiteengespatte muur die over gans de Zeutestraat verspreid lag. We zochten iemand die ons kon informeren.  Toen ons een politieagent wilde tegenhouden, zag ik plots een hand boven de puinhoop steken en heb hem daar op gewezen.  Ineens groot alarm bij de hulpdiensten.  Enkele ogenblikken later bleek dat er een persoon onder het puin lag.  Volgens wat ik nu gelezen heb zou deze persoon Ferdinand Bosmans geweest zijn.  Ik denk dat je zoiets mag en moet weten.
Mvg
 
Brian Alenberg
15/4/2012  (kleinzoon van Karel Alenbergh
ex-werknemer)
men grootvader heeft in het boemekot gewerkt en heb onlangs oude zwart wit
foto s ervan gevonden  
mischien wilt u deze ook op u forum plaatsen
mvg alenbergh brian
2012
Hartelijk dank voor de mooie fotoreeks Brian !!
(zie inzendingen en extra's)
 

terug naar :  startpagina  -  luchtfoto en info  -  maak uw keuze      

naar boven