Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Bewoners Betsebroekstraat reinigen zelf straatriolering

Tijdens het onweer van 13-08-2015 moesten de bewoners van de betsebroekstraat noodgedwongen zelf de rioolputjes reinigen.
Het water kwam voor de 2de maal in 1 maand tijd de huizen binnen. Tijdens de nacht van 24 op 25 juli had een bewoner reeds waterschade door opkomend water in de garage. Na contact, via mail, met de dienst “onderhoud openbaar domein” was er geen reactie. Na enkele dagen af te wachten werd er dan telefonisch contact gezocht door de bewoner. Stad Mechelen had de mail “wel zien passeren”, maar zou nu geen actie ondernemen. Op de vraag wanneer er dan wel een ploeg kan langskomen, kreeg hij het antwoord “als ik volk heb” …
13 Augustus, stond de straat weer blank, waardoor er water binnen kwam bij een bewoner. De bewoners sloegen dan, tijdens het onweer, zelf maar de handen in elkaar. Gewapend met een hogedrukreiniger, een schop en een borstel werden 3 putjes leeg gemaakt. Hopen smurrie liggen nu langs de straatkant.
Op 14 augustus werd alweer door een bewoner contact opgenomen met de Stad. Hier kregen we weer hetzelfde antwoord: “We kennen het probleem.”. In het midden van het gesprek werd de verbinding verbroken.
Vanzelfsprekend zijn we begripvol: hevige regenval kan voor problemen zorgen. Maar als de buurt reeds meerdere malen contact opneemt om dit probleem duidelijk te maken, verwacht men binnen een redelijke termijn toch actie van de Stad.
Namens de bewoners van de Betsebroekstraat20150813_20_40_26_Pro20150814_11_27_13_Pro
20150814_11_26_55_Pro