Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Megaproject herinrichting Mechelse stationsomgeving

Animated GIF van de plannen voor de stationsbuurt

De Mechelse stationsomgeving gaat grondig wijzigen. Er werd een nieuwe website met meer informatie opgericht: www.mecheleninbeweging.be De herinrichting van de Mechelse stationsomgeving wordt aangepakt. Op 9 mei 2008 werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de verschillende partners (Stad Mechelen, NMBS-Holding, Infrabel, het Vlaamse Gewest, De Lijn en Eurostation) om, conform de krachtlijnen van het Masterplan van Euro Immo Star, het station van Mechelen en zijn omgeving grondig op te waarderen. Dit betekent dat het station zelf volledig wordt vernieuwd, evenals het busstation, de fietsenstalling en de diensten rond het station. Ook de mobiliteit in de stationsbuurt wordt volledig herbekeken.
Als onderdeel van de renovatie wordt er ook een nieuwe ondergrondse parking voor meer dan 2000 wagens voorzien. Deze parking wordt bereikbaar gemaakt via een nieuwe weg door de Arsenaalsite. Deze kan een deel van het doorgaande verkeer op de stadsvesten overnemen en die zo ontlasten.

De verschillende partners staan garant voor de financiering van dit project (ruim 250 miljoen euro) en willen dit tegen uiterlijk 2018 gerealiseerd zien. Speciaal met het oog op de communicatie werd een Communicatiecel geactiveerd, waarin de communicatieverantwoordelijken van alle projectpartners vertegenwoordigd zijn. Er zullen ook geregeld bewonersvergaderingen plaatsvinden.

Meer informatie vind je op www.mecheleninbeweging.be