Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Nieuwe inrichting wijk Albertus

Plan van toekomstige Albertuswijk

Wijk Albertus met Sint-Albertusstraat, Alfred Nobelstraat, Toekomsstraat, Ghyselstraat, Bernadinnestraat wordt heraangelegd. Een nieuw concept voor parkeren wordt toegepast. Maar houden deze plannen wel rekening met de komst van Spreeuwenhoek? 
Hier enkele elementen uit de plannen:

  • Het pleintje voor en de straat rond de Sint-Albertuskerk wordt als 1 pleintje aangelegd.
  • Dubbelrichting in A. Nobelsstraat, Toekomststraat, St-Albertusstraat en aansluiting tussen A. Nobelsstraat en Struikheidestraat.
  • Enkelrichting: Bernadinnestraat van A. Nobelstraat naar Toekomststraat, Gustaaf Ghyselsstraat van Leempustraat naar Toekomsstraat en de Leemputstraat van de Leuvensesteenweg naar de G. Ghyselsstraat.
  • A. Nobelstraat en St-Albertusstraat: afwisselend parkeren, wegversmalling door 2 parkeerstroken over elkaar te leggen. Doorrijbreedte = 3m, dus beurtelings passeren van auto’s.
  • Bernadinnestraat en Gustaaf Ghyselstraat: enkelrichting met parkeren aan 1 zijde, daar waar de minste garages en opritten zijn.
  • Het pleintje voor en de straat rond de Sint-Albertuskerk wordt als 1 pleintje aangelegd. Het loopt door tot aan de ingang van het parochiecentrum – de feestzaal achter de kerk in de Sint-Albertusstraat.

Het college heeft opdracht gegeven aan Dienst Wijk- en dorpszaken om overleg met de bewoners te organiseren van zodra de timing van de werken gekend is.

Voor een gedetailleerd plan, click op onderstaande foto voor download (3,6 MB).

Plan van Albertuswijk