Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Smul van je straat actie 2007

Smul van je straat actie

Smul van je straat actie

Op zaterdag 10 maart hebben twintig bewoners van Spreeuwenhoek-Venne zich gewaagd aan de ‘Smul van je straat’ actie. Met z’n twintig hebben ze twee uur lang al het zwerfvuil in de buurt opgeruimd. Eén werkman van de stad zou daar dus op z’n eentje een hele week aan werken. Bijna dertig vuilniszakken werden gevuld. Wat zijn de bevindingen?

Hier enkele foto’s.

> Er is het gevoel dat er minder zwerfvuil is dan pakweg twee, drie jaar geleden.

> Er blijven in onze buurt enkele zwarte punten: de buurt van de appartmentsblokken in de Zwijvegemstraat, de parking van KFC Muizen, in de buurt van tenniscentrum De Preter en in het bos aan de Stuikheidestraat (over het muurtje).

> Sportlui (voetballers van KFC Muizen en tenissers bij De Preter) vertonen minder fairplay buiten de kalklijnen. Lege blikjes en flesjes gooien ze daar waar ze willen.

> Er is veel hondenpoep. Tot daar aan toe. Maar een plastic zakje gevuld met hondenpoep en achteloos weggegooid heeft natuurlijk helemaal geen zin.

Graag bedankt de Spreeuw iedereen die moedig meehielp. De kinderen kregen een leuke tandenborstel als beloning. Voor de volwassenen was er een heerlijk koekje van Miche en warme soep van Leen.