Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Vernieuwing Davidstorenstraat bezorgt bewoners grijs haar

De bewoners van de Davidstorenstraat in Muizen klagen over het moeizame verloop van de werken in hun straat. En daar hebben ze reden toe geeft de stad toe. Lees hier het artikel in GVA van 19-11-2015.

De Davidstorenstraat is een van de straten in de wijk Spreeuwenhoek die de stad laat vernieuwen. Maar de herinrichting verloopt niet zoals verhoopt. Normaal zouden de werken 40 dagen duren, maar ondertussen zijn het er al negentig. De omwonenden klagen over een gebrek aan communicatie van de stad en de aannemer.

Bovendien ligt de straat vol putten en zorgen scherpe stenen voor lekke banden. ’s Avonds is het er pikkedonker, signalisatie ontbreekt. Enkele bewoners begrijpen ook niet hoe het mogelijk is dat hun straat in drie maanden tijd zes keer zonder internet, televisie en telefoon werd gezet. Een paar keer was er plots ook geen water.

“Al meerdere problemen geweest”

De stad erkent de moeilijkheden met de werf. “Er zijn al meerdere problemen geweest met de aannemer. We hebben hem hier ook al meermaals op aangesproken”, reageert eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA-, momenteel nog bevoegd voor Openbare Werken.

Blijkbaar waren er verschillende keren problemen met het aanleveren van materialen.  “De volgende drie weken plaatst de aannemer boordstenen in de Davidstorenstraat en de Struikheidestraat. Daarna volgt het nieuwe asfalt”, geeft Hendrickx aan. Hij hoopt dat de overlast voor de bewoners nu snel van de baan is. “Want wij kunnen niet ontkennen dat de werf niet zo evident is.”