Buurtraad De Spreeuw

Buurtraad De Spreeuw is er voor u

Woon- en Zorgcentrum Spreeuwenhof – Plannen

UPDATE! In de Wupstraat is de bouw gepland vanaf juli 2009 van een woon- en zorgcentrum, genoemd Spreeuwenhof. Een “Aanvraag tot Stedenbouwkundige Vergunning” is ingediend. Ontdek hier meer info over de plannen.
Hieronder enkele foto’s van de plannen gemaakt door AR-TE. Bekijk ook hier het artikel in GVA van 22-05-2008.

Er is een openbaar onderzoek lopende, ingediend door Amantelia bij Stad Mechelen, voor de afbraak van stallen, garage, rooien bomen en bouw van woon- en zorgcentrum Spreeuwenhof. Bezwaren of opmerkingen moeten binnen zijn vóór 21 juni 2008. De plannen kan je inkijken op de Bouwdienst:

  • woensdag : 12-16u
  • donderdag : 15-19u
  • vrijdag : 8-13u

Protest buurtbewoners neem toe! Lees het hier.
Volgende ruimtes zijn voorzien: kine, wellness, cafetaria, kapsalon, keuken, onthaal, administratie, verpleegposten, technische lokalen en 1 centrale leefruimte per verdiep.

Er zijn 3 bouwlagen (gelijkvloers, verdieping en hellend vlak/2de verdieping) + ondergrondse parking voor 30 auto’s. De gebouwen hebben een hoogte van 13m. Er zijn 120 kamers voorzien.

Toegang voor logistiek is voorzien via Wuppebeemdstraat. Bezoekers en bewoners hebben een aparte weg via Wupstraat 26. Rond het gebouw is een brandweg voorzien.

Overzicht:

Hoofdingang bezoekers/bewoners:

Spreeuwenhof2

Zicht richting Vennecourtlaan en Wupstraat:

Zicht vanaf Baerebeek/Planckendael richting Wupstraat:


Zicht vanuit Vennecourtlaan (toegang logistiek):